Журналісти зняли з повітря розкішний маєток голови зовнішньої розвідки України

Журналісти проекту "Наші Гроші" знайшли маєток очільника Служби зовнішньої розвідки України Віктора Гвоздя на ділянці площею 0,7 га у в селі Горбовичі під Києвом

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на посиланням на сюжет проекту.

"На території - чотири будинки. Один непримітний стоїть з боку вулиці, другий - величезний - в центрі двору. У документах він має 634 квадратних метра. Ще один будинок схожий на критий басейн. І четвертий - найменший - очевидно, для господарських потреб. Тут є все для хорошого життя: футбольне поле, тренажери, дві альтанки і навіть дитячий майданчик", - йдеться в сюжеті.

Журналісти з'ясували, що в 2009 році родина глави СЗР почали змінювати цільове призначення землі - з ведення сільського господарства на обслуговування житлового будинку.

"По документам, у 2013-му будинок побудували, але сусіди запевняють, що закінчили будівництво лише в цьому році, коли Віктора Гвоздя призначали керівником Служби зовнішньої розвідки", - зазначають автори програми.

За словами дружини чиновника, заробити на особняк Гвоздю вдалося під час дипломатичної служби. Згідно з біографією на сайті СЗР, в 1993-1995 роках Гвоздь служив у миротворчій місії ООН у колишній Югославії, а в 1996-1999 роках обіймав посаду аташе з питань оборони при посольстві України в Хорватії та Боснії і Герцеговині. У 2000-2003 роках Гвоздь був представником Міноборони в ООН, членом делегації України в Радбезі ООН.

Журналісти направили в Службу зовнішньої розвідки запит щодо декларації про доходи Віктора Гвоздя, у відомстві пообіцяли відреагувати.

Нагадаємо, раніше активісти Автомайдану опублікували відео, зняте з безпілотника, в якому показали маєток голови харківської регіональної організації партії "Опозиційний блок" Михайла Добкіна в харківському лісопарку.