Zara проти Microsoft. Білл Гейтс втратив статус найбагатшої людини світу

Згідно з рейтингом мільярдерів Forbes, який рахують в реальному часі, найбагатшим бізнесменом планети став засновник мережі магазинів Zara Амансіо Ортега, який обійшов засновника Microsoft Білла Гейтса

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на РБК.

Іспанська підприємець Амансіо Ортега, засновник мережі магазинів Zara, на основі якої був створений найбільший у світі ритейлер одягу Inditex, вийшов на перше місце у Всесвітньому рейтингу мільярдерів Forbes, потіснивши з нього засновника Microsoft Білла Гейтса. Ортега зі статком $79,7 млрд став лідером у реал-тайм-версії рейтингу, який враховує щоденні зміни курсів акцій.

За даними Forbes, за останню добу статки іспанського бізнесмена виросли на 5,2%, або на $ 3,9 млрд. Станом на 23 жовтня 2015 на другому місці в цьому рейтингу знаходиться Білл Гейтс ($78,1 млрд) його статки за добу збільшилася на 0,7%, або на $ 572 млн. Третє місце зайняв інвестор Уоррен Баффет з оцінкою стану в $64,4 млрд.

У щорічному рейтингу Forbes 2015 Ортега займає четверте місце зі статком $64,5 млрд, лідирує Білл Гейтс ($79,2 млрд), за ним слідує мексиканський мільярдер Карлос Слім зі статками $77,1 млрд, трійку лідерів замикає Уоррен Баффет ($72,7 млрд).

Амансіо Ортега народився в бідній родині, його батько був залізничником, через брак коштів Ортега не зміг закінчити навіть середню школу і з 13 років почав працювати. Першою його посадою була робота кур'єром в магазині сорочок. Надалі працював менеджером, після чого разом з дружиною відкрив власний магазин.

Перший магазин Zara за кордоном був відкритий в 1988 році в Португалії, потім були відкриті магазини в Нью-Йорку і Парижі.