Бойовики порушують умови відведення озброєння, - ОБСЄ

Спостерігачі місії ОБСЄ продовжують фіксувати порушення бойовиками умов відведення озброєнь і заявляють про відсутність на майданчиках відведеного раніше озброєння та техніки

Про це повідомив заступник голови СММ ОБСЄ Александр Хуг, передає Еспресо.TV з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"У Сонцевому, підконтрольному "ДНР", мало місце порушення умов відведення. Наш безпілотник зафіксував вісім нових танків. Також ми фіксували техніку в Первомайську. Постійна присутність озброєнь - для навчань чи з іншою метою - створює напруження", - сказав Хуг.

Він зазначив, що спостерігачі ОБСЄ продовжують відвідувати майданчики, на які раніше було відведено озброєння, і ситуація там не змінюється - "озброєння відсутнє, і з українського боку, і з боку "ДНР".

"Ми отримали доступ до місць відведення техніки "ЛНР", але також зафіксували відсутність того, що раніше було заявлено як відведене. В окремих випадках "ЛНР" відмовляють нам у доступі до місць, до яких ми хочемо потрапити. Це порушення Мінських домовленостей і мандата СММ. А 17-18 жовтня наші безпілотники глушили в н. п. Заїченко", - поінформував заступник голови.

Хуг розповів, що спостерігачі продовжують стикатися з випадками обмеження їхньої свободи пересування.

Згідно зі звітом, опублікованим ОБСЄ 22 жовтня, були зафіксовані вибухи у Донецьку, Пісках і Опитному. На приморському напрямку північніше Безіменного, а також на північний схід від Комінтернового терористи сконцентрували 24-25 одиниць бронетанкової техніки (в основному танки) нібито для підготовки відведення.