До окупованого Криму через негоду не долетіли 20 літаків

За минулу добу через погодні умови авіакомпанії скасували 20 рейсів у Крим, літаки приземлялися в російських містах Сочі та Краснодар

Про це повідомили в прес-службі аеропорту Сімферополь, передає Еспресо.TV з посиланням на інформагенцію Кримінформ.

За інформацією спеціаліста прес-служби Світлани Баннікової, сімферопольський аеропорт вчора і сьогодні працював у штатному режимі, а рішення про скасування рейсів авіаперевізники приймали самостійно, виходячи з погодних умов.

"Аеропорт працював у режимі прийому та випуску в нормальних умовах, а рішення приймалося самими пілотами. З якихось причин у четвер було 20 скасувань за весь день, це на приліт. Вони не прилетіли, отже, вони і не вилетять", - зазначила Баннікова і пояснила, що причиною скасування могли стати несприятливі погодні умови.

"Можливо, вони просто не захотіли за такої погоди ризикувати, все залежить від того, яке приймає рішення сам пілот", - зазначила вона.

У прес-службі також уточнили, що сьогодні скасування рейсів не було, аеропорт приймає і відправляє рейси в штатному режимі.

"Зараз аеропорт працює в штатному режимі, а там уже вирішують самі авіакомпанії, сідати у нас або в Сочі та Краснодарі. Скасувань сьогодні не було, поки стоять у розкладі ті рейси, що і вчора", - повідомила спеціаліст.

У четвер вранці в Сімферополі був сильний туман. Сьогодні у Криму низька хмарність, дощ.

Нагадаємо, після анексії Криму Росією український уряд ухвалив рішення про закриття аеропортів на півострові.

Наразі авіаперельоти до окупованого Крим здійснюють лише російські авіакомпанії.