Двоє бойовиків "ДНР" здалися СБУ, щоб повернутися додому

В рамках програми СБУ "На тебе чекають вдома" на підконтрольну Україні територію Донецької області до своїх сімей повернулися два колишні бойовики, які добровільно залишили лави "ДНР"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-центр СБУ.

Один з них був активним учасником у сепаратистському русі в Слов’янську, добровільно вступив до лав терористів "ДНР". Зі зброєю у руках ніс службу на блокпостах, займався збором розвідувальної інформації. Але згодом, розчарувавшись у сепаратистських "ідеях", він звільнився з так званої армії фейкової республіки і сам вирішив здатися СБУ.

Інший екс-"денеерівець" приєднався до терористичної організації влітку минулого року. Ніс службу на блокпостах, зокрема перевіряв документи, займався організацією пропускного режиму, здійснював охорону об’єктів.

"Колишні бойовики, дізнавшись про започатковану СБУ програму "На тебе чекають вдома", звернулися із заявами до правоохоронних органів, зізналися у скоєних злочинах та добровільно погодилися співпрацювати зі слідством", - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що у подальшому це може стати приводом для звільнення їх від кримінальної відповідальності та дасть можливість повернутися їм до мирного життя.

Нагадаємо, Служба безпеки України продовжує реалізацію програми повернення на підконтрольну Україні територію громадян, які добровільно відмовилися від участі в бойових діях на боці терористичних "ДНР" і "ЛНР".