Міліція розслідує 35 звернень про підкуп виборців у Києві

Більша частина цих звернень стосується незаконної агітації від імені партії "Рух за реформи". За частиною з них вже відкриті кримінальні провадження за статтею Кримінального кодексу, яка передбачає відповідальність за підкуп виборця

20 жовтня до МВС звернулась група громадян зі зверненнями про здійснення представниками від політичної партії "Рух за реформи" незаконної агітації та спроб підкупу виборців у різних районах міста Києва, передає Еспресо.TV із посиланням на прес-службу міністерства.

"За результатами прийому працівниками МВС прийнято 35 таких звернень. 15 з них надійшли від мешканців Солом'янського району, 18 – від жителів Святошинського району та 2 звернення – від мешканців Оболонського району міста Києва", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що 21 жовтня за результатами розгляду 15 звернень жителів Солом'янського району слідчим відділом Солом'янського райуправління ГУМВС України в м. Києві розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 160 (Підкуп виборця, учасника референдуму) Кримінального кодексу України.

"Воно відкрите за фактом спроби підкупу заявників шляхом пропозиції грошової винагороди в сумі 500 грн. за голос. Громадяни отримували пропозиції від невідомих осіб, які представились агітаторами від політичної партії "Рух за реформи" на місцевих виборах", - пишуть у прес-службі.

Крім того, 21 жовтня слідчим відділом Солом'янського райуправління ГУМВС відкрито кримінальні провадження за ч. 2 ст. 160 Кримінального кодексу України за фактом розповсюдження квитків на дискотеку в одному з нічних клубів. Вони розповсюджувалися, будучи вкладеними в листівки із символікою та логотипом партії "Рух за реформи".

"Триває досудове розслідування у відкритих слідчими кримінальних провадженнях", - підсумували у повідомленні.