На берегах морів в Україні створять систему вогневого ураження десанту

Кабінет міністрів України затвердив план з облаштування державного кордону вздовж берегової лінії територіального моря України в межах Донецької, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на сайт Кабміну.

Як передають "Новости Донбаса", Кабмін доручив Держприкордонслужбі до кінця 2015 року створювати зону суцільного технічного та візуального спостереження на береговій лінії, а саме встановити нові пости технічного спостереження, провести ремонт і заміну функціонуючих радіолокаційних станцій.

Окрім цього Держприкордонслужба спільно з Міноборони та ДК "Укроборонпром" протягом 2015 року мають провести модернізацію кораблів, катерів і суден морської охорони Держприкордонслужби, встановити на них автоматизовані системи ідентифікації суден, замінити радіотехнічне обладнання на сучасне. Також повинні опрацювати питання застосування на морі безпілотних плавзасобів та можливості їх установки на кораблях, катерах і суднах забезпечення морської охорони Держприкордонслужби та військово-морських сил Збройних сил України.

У свою чергу Міноборони, МВС, Держприкордонслужба, а також Донецька, Запорізька, Миколаївська, Херсонська ОДА у жовтні - листопаді 2015 року мають провести інженерне і фортифікаційна облаштування берегової лінії з урахуванням можливостей дій резервів і чергових сил. Крім того, Міноборони і МВС повинні створити на напрямках можливої ​​висадки морського десанту систему вогневого ураження та інженерних загороджень - як на морі, так і на узбережжі.