Російські комуністи пропонують кидати за грати людей, які визнали себе геями

КПРФ пропонує запровадити адміністративну відповідальність у вигляді штрафу або арешту за камінг-аут - публічне визнання своєї нетрадиційної сексуальної орієнтації

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Известия".

Покаранням за таке "правопорушення" може бути штраф від 4 тис. до 5 тис. рублів або арешт на 15 діб.

Перший заступник голови комітету Держдуми Росії з природних ресурсів Іван Нікітчук і заступник голови комітету Думи з економічної політики Микола Ареф'єв (обидва КПРФ) підготували законопроект, який вносить уточнення в Кодекс про адміністративні правопорушення (КПАП) в частині запровадження відповідальності за публічне зізнання в нетрадиційній сексуальній орієнтації.

Депутати від КПРФ пропонують доповнити главу 6 КПАП статтею 6.12.1 "Публічне вираження нетрадиційних сексуальних відносин".

Так, згідно з пояснювальною запискою, за публічне вираження нетрадиційних сексуальних відносин, що полягає у демонстрації своїх сексуальних уподобань в громадських місцях, настає адміністративна відповідальність у вигляді штрафу. А якщо це відбувається в освітніх закладах, установах культури або органах влади, то аж до арешту на термін до 15 діб.

Автори документа впевнені, що прийняття внесеного ними законопроекту буде спрямовано на "зміцнення суспільної моральності росіян".

Нагадаємо, нещодавно депутат законодавчих зборів Санкт-Петербурга Віталій Мілонов запропонував закрити в'їзд у Росію керівникам американських рухів ЛГБТ, правозахисникам гей-культури, а також активістам, які виступають проти "традиційних російських сімейних цінностей".