Суд наклав арешт на катер "Іволга"

Київський районний суд Одеси наклав арешт на затонулий катер "Іволга", під час аварії якого в Чорному морі загинули щонайменше 17 осіб

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на УНІАН.

До суду надійшло клопотання слідчого про накладення арешту на судно "Іволга".

"Обґрунтовуючи своє клопотання, слідчий вказав, що 17 жовтня в смт Затока через перевантаження і погіршення погодних умов хвилею перекинуло судно "Іволга"... Судно було розраховане на 20 осіб, проте капітан узяв на борт понад 30 осіб відпочиваючих та 4 екіпажу", - розповіла прес-секретар суду Вероніка Черевата.

Крім того, "Іволга" не була забезпечена належною кількістю рятувальних жилетів і з пасажирами не провели інструктаж з правил безпеки.

Під час судового засідання власник судна - батько капітана, залишив вирішення питання про накладення арешту на судно на розсуд суду.

Нагадаємо, 17 жовтня на Одещині перевернувся та затонув прогулянковий катер. За попередніми даними, причиною аварії катера стало перевантаження судна. За останіми даними 17 людей загинули, 22 вдалося врятувати.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк розпорядився створити комісію з розслідування аварії катера. Міліція розпочала кримінальне провадження за фактом аварії.

Під час слідчих дій встановлено, що на борту катера, затонулого біля Затоки на Одещині, знаходилися понад 40 осіб, пошуки решти пасажирів ще тривають. Капітана "Іволги", який врятувався, суд заарештував без можливості застави.

20 жовтня віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко заявив, що остаточна кількість загиблих внаслідок аварії катеру "Іволга" під Одесою буде встановлена після розрізання судна та відповідних слідчих дій.

Троє пасажирів досі вважаються зниклими безвісти після аварії катера "Іволга" в Чорному морі.