У Литві заборонили концерт ансамблю російської армії

Російський військовий ансамбль у Литві не хочуть бачити "з ідеологічних причин". Концерти обіцяють зірвати також у Польщі

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Интерфакс.

"Ідеологічне навантаження цього ансамблю стало головною причиною того, що концерт не буде дозволено провести...Факт, що в нашій державі зовсім інакше сприймають російських солдатів. Все одно цей ансамбль - спадщина радянських часів", - сказала директор Вісагінського культурного центру Дануте Моркунене.

За її словами, культурний центр не знав, що цей концерт мав відбутися саме в їх залі. "Він був засекречений. Просто людина викупила один із залів культурного центру і не сказала, для чого", - додала вона.

Повідомляється, що ансамблю не раді і в Польщі та Чехії.

Тур ансамблю з дев'яти концертів у Чехії зустріли неоднозначно, а активісти Польщі, в якій тур з 13 концертів розпочнеться наприкінці листопада, погрожують зірвати виступи "грюкотом каструль і свистом".

Як повідомив наприкінці серпня начальник управління культури міністерства оборони Росії Антон Губанков, концерти мали пройти в столицях європейських держав, звільнених Червоною Армією від німецько-фашистських загарбників.