КВУ назвав партії і кандидатів, які порушують "день тиші"

Спостерігачі Комітету виборців України фіксують масові факти порушень законодавства про заборону політичної агітації в "день тиші"

Про це пише Еспресо.TV з посиланням на повідомлення КВУ в Facebook.

"У низці регіонів України розміщено матеріали (білборди, сітілайти), що містять ознаки агітації. Такі матеріали виконано у стилістиці, що використовується місцевими організаціями партій та кандидатів, або ж із поширенням їхніх виборчих гасел", - зазначається у повідомленні КВУ на Facebook.

Зокрема, за спостереженнями КВУ, у місті Києві матеріали із ознаками агітації розміщено від імені кандидатів на посаду міського голови Борислава Берези та Сергія Думчева, а також партії "Відродження".

У Херсоні, згідно з повідомленням КВУ, такі матеріали поширено від імені партій ВО "Батьківщина" та "Відродження", а також кандидата на посаду міського голови Михайла Опанащенка.

В Одесі така агітація поширюється від імені кандидатки в депутати місцевої ради Світлани Фабрикант.

У Комітеті виборців нагадали, що закон "Про місцеві вибори" вирізняє таку форму агітації як політична реклама.

До політичної реклами належить зокрема використання символіки та передвиборних слоганів кандидатів та місцевих організацій партій. Відповідно до ч. 2 ст. 54 Закону "Про місцеві вибори" передвиборна агітація закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем голосування.

Ведення передвиборної агітації до початку і після закінчення встановлених законом строків забороняється.

"КВУ закликає партії та кандидатів припинити порушувати заборону щодо розміщення агітації "в день тиші" та невідкладно зняти агітаційні матеріали", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, сьогодні, 24 жовтня, рівно опівночі в Україні настав "день тиші" перед завтрашніми місцевими виборами.