Міська виборча комісія Кременчука заблокувала розгляд справи про незаконність її рішень в Полтавському адмінсуді

Міськвиборчком Кременчука блокує розгляд Полтавським окружним адміністративним судом позову про незаконність рішень комісії щодо кандидата на посаду Кременчуцького міського голови Ірини Дроздової.

Кандидат Дроздова подала позов до Полтавського адмінсуду з вимогою скасувати рішення Кременчуцького міськвиборчкому про винесення їй попередження за нібито допущені порушення порядку розміщення агітаційних банерів.

Але суд не має змоги розглянути питання по суті, оскільки Кремечуцька міська виборча комісія зволікає з виконанням вимог суду і не надає витребувані судом документи. Через це в судовому засіданні, яке розпочалось об 11.00 23 жовтня, двічі було оголошено перерву – спочатку до 16.00, а потім -  до 10.00 24 жовтня.

Нагадаємо, що на минулих місцевих виборах 2010 року в Кременчуці міськвиборчком вже намагався зупинити лідера електоральних симпатій – ухвалив не грунтовані на законі рішення про попередження, а потім і про зняття з виборів кандидата на посаду міського голови Олега Бабаєва.

Після того, як Олег Бабаєв оскаржив ці рішення в суді, його було поновлено в статусі кандидата. Він продовжив участь у виборах і переміг, набравши 42,34% - майже в півтора рази більше, ніж його головний конкурент.