Є загроза скасування виборів у двох населених пунктах Одещини, - КВУ

В місті Котовську і селищі Затока Одеської області вибори можуть визнати недійсними, вважає голова місцевого відділення Комітету виборців України

Про це розповів на прес-конференції голова Одеської обласної організації "Комітет виборців України" Анатолій Бойко, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на УНІАН.

Бойко розповів, що найбільш складна ситуація у Затоці Білгород-Дністровського району області. Там є лише одна виборча дільниця, але проходять вибори по 12 виборчих округах до Затоківської селищної ради і мера.

За словами Бойка, суд визнав неправомірним реєстрацію одного з кандидатів до селищної ради через нібито непогашену судимість.

"Сьогодні вранці виявилося, що це рішення неправомірне... Тут інтрига в тому, що штамп "вибув" проставлено лише з виборів кандидата одного з округів - під питанням вибори тільки одного депутата. Здавалося б, проблем, як таких, немає", - сказав Бойко.

Пізніше по одному округу можна провести додаткові вибори, пояснив він. Але "дільниця одна, а суди у нас специфічні", і під загрозою можуть опинитися вибори до Затоківської селищної ради в цілому.

Бойко нагадав, що аналогічна ситуація в Затоці склалася на виборах 2010 року. Тоді через одного кандидата скасували вибори до всієї сільради, та через півроку вибори визнали правомірними.

За словами Бойка, щодо Котовська є інформація, що там нібито додрукували додатковий тираж бюлетенів. Це перевіряється.

"Але вже достеменно відомо, що там неправильно продрукували в бюлетенях номери виборчих дільниць - не вистачає двох останніх цифр, які проставлятимуть спеціальним штампом", - розповів Бойко. Він пояснив, що ситуація дуже складна, тому що формально в Котовську бюлетені "невстановленого зразка".

Сьогодні вже були скасовані вибори до місцевих органів влади у Маріуполі та Красноармійську. За словами президента Петра Порошенка, вибори у Маріуполі необхідно провести ще цього року.