КВУ пропонує перенести вибори в Маріуполі на початок 2016 року

Комітет виборців України (КВУ) закликає провести вибори в Маріуполі на початку 2016 року

Про це в ході прес-конференції повідомив генеральний директор КВУ Олексій Кошель, передає Еспресо.TV.

"Необхідно відповідно до чинного законодавства провести повторні вибори в Маріуполі в десятиденний період часу для оголошення виборів, 60-ти денний час відведено на виборчий процес і орієнтовно на початок 2016 провести вибори в місті Маріуполі", - запропонував Кошель.

Він пояснив, що в Маріуполі існують не тільки технічні проблеми, але і систематичне недовіру до виборчого процесу. "Тому необхідно, на нашу думку, провести повторні вибори в Маріуполі з 10-денним періодом для оголошення результатів виборів і 60-денним періодом для виборчого процесу. І орієнтовно на початку 2016 року провести повторні вибори у м.Маріуполі", - сказав експерт.

На думку Кошеля, таке рішення буде позитивним, оскільки до виборів буде залучено суспільну увагу і шанси того, що вони пройдуть чесно і прозоро, істотно зростуть.

У КВУ також прогнозують, що гарячими точками у другому турі виборів мерів міст, запланованому на 15 листопада, будуть Одеса, Ужгород і Дніпропетровськ.

Нагадаємо, вчора через скандал із бракованими бюлетенями були скасовані вибори в Маріуполі. Раніше президент України Петро Порошенко наголосив, що місцеві вибори у Маріуполі необхідно провести цього року. Президент також доручив правоохоронцям розслідувати ситуацію зі зривом виборів у Маріуполі.