Київський міськвиборчком отримав дані лише від третини дільничних комісій

У Київської міської виборчої комісії поки що немає даних по результатах місцевих виборів у столиці, дільничні комісії повільно надають інформацію

Про це заявив журналістам у понеділок глава київського міськвиборчкому Ігор Сульдін, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Що стосується підрахунку голосів, станом на даний момент підрахунок триває по районах. "Здалися" від 20 виборчих дільниць у Подільському районі до 45 дільниць у Дарницькому районі. І на цю годину на основі цих незначних даних ми не можемо зробити певний аналіз", - сказав Сульдін.

При цьому він висловив надію, що інформація з районів буде надходити швидше. "Ми продовжуємо оптимістично очікувати в районі обіду, що до нас приїде перша районна виборча комісія, і ми нарешті зможемо вивести на монітор і показати в динаміці, які кандидати в цьому районі перемагають", - розповів голова міськвиборчкому.

Таким чином, за його словами, станом на 10:00 понеділка надійшла інформація від близько 30% дільничних комісій.

На питання про те, у чому причина такої ситуації, Сульдін пояснив, що це пов'язано з тим, що відповідний виборчий закон був прийнятий буквально перед виборами. "Люди не встигли адаптуватися до цього закону і трохи плутаються. Ось і результат", - сказав глава міськвиборчкому.

Крім того, за його словами, також дуже повільно протоколи заповнюються, оскільки в бюлетенях на вибори Київради 40 позицій і 28 позицій на мера. Крім того, слід враховувати велику кількість в Києві виборців і виборчих дільниць.

Нагадаємо, у приміщенні, де працюють харківські міська та обласна територіальні виборчі комісії, до ранку 26 жовтня зібралося кількасот членів дільничних комісій.