Міліція відкрила 4 провадження через порушення на виборах на Київщині

Упродовж 25 жовтня до міліції надійшло 75 повідомлень про порушення під час проведення місцевих виборів на Київщині, за якими правоохоронці відкрили чотири кримінальні провадження

Зміст

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу ГУ МВС України в Київській області.

Зокрема, два провадження відкрили за ст.160 (підкуп виборця) Кримінального кодексу України.

Так, у Вишневому, що на Київщині, співробітники Києво-Святошинського районного відділу міліції затримали чотирьох осіб, які здійснювали підкуп голосів за одного з кандидатів на посаду мера міста. У зловмисників вилучено 8 тисяч гривень та списки прізвищ громадян з певними відмітками.

У Борисполі 39-річний місцевий житель повідомив міліції, що йому за винагороду пропонують проголосувати за одного з кандидатів у мери міста. Чоловік домовився про зустріч з покупцями голосів. На місце зустрічі, в один із торгових центрів міста, виїхали правоохоронці, які затримали підозрюваних.

Ними виявилися двоє жителів Броварського району 27 та 28 років, які пропонували тисячу гривень за голос на користь їхнього кандидата на посаду бориспільського міського голови. Затримані зізналися у скоєнні правопорушення.

Нагадаємо, за даними громадянської мережі ОПОРА, у селі Потіївка Білоцерківського району Київської області місцеві мешканці голосували на місцевих виборах 25 жовтня без паспортів.