Прокуратура провела обшук в будівлі ДФС в Сумській області

Головному державного ревізора-інспектора ДФС в Сумській області повідомлено про підозру

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу обласної прокуратури.

"Слідчим відділом прокуратури Сумської області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні ( ч. 2 ст.15 ККУ– закінчений замах на злочин; ч. 2 ст. 28 ККУ – злочин, вчинений за попередньою змовою групою осіб; ст. 364 ККУ– зловживання владою або службовим становищем; ст. 365 ККУ– перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу; ст. 366 ККУ– службове підроблення) стосовно службових осіб ГУ Міндоходів в Сумській області та ДПІ у м. Суми, які у 2013 році з метою здійснення незаконного адміністративного тиску на ТОВ "К.", для унеможливлення подальшого ведення ним господарської діяльності, організували та забезпечили внесення до акта перевірки завідомо неправдивих відомостей про порушення", - йдеться в повідомленні.

Прес-служба зазначає, що у ході досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні слідчим прокуратури Сумської області 6 жовтня 2015 року головному державному ревізору-інспектору ДФС у Сумській області повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 та ч. 3 ст. 364 КК України.

"Окрім того, сьогодні, 26 жовтня 2015 року, прокуратурою області проведено обшук у будівлі Головного управління Державної фіскальної служби України в Сумській області, в ході якого вилучено документи та комп'ютерну техніку. Для відновлення та вилучення можливо знищеної інформації з електронних носіїв призначено судові комп'ютерно-технічні експертизи, а документи долучені до матеріалів досудового розслідування", - повідомляє прес-служба.

Зазначається, що досудове розслідування триває.

Нагадаємо, що раніше Міністерство юстиції проводило перевірку в Державній фіскальній службі.