"Опозиційний блок" вимагає перерахунку голосів у районах Києва

Партія "Опозиційний блок" Києва вимагає перерахувати голоси на дільницях у Святошинському, Шевченківському, Голосіївському та Оболонському районах столиці

Про це повідомляє Еспресо.TV з посилання на прес-службу партії.

Прес-служба пише, що спостерігачі "Опозиційного блоку" зафіксували критичну кількість порушень, які здатні, як вважають у партії, призвести до спотворення результатів волевиявлення киян.

"Крім того, в «Опозиційний блок» продовжують звертатися зі скаргами виборці, які стали свідками масових і грубих порушень виборчого процесу. Найпоширенішим порушенням стало врахування недійсних бюлетенів. Загалом було враховано близько 150 недійсних бюлетенів. Цей нехитрий метод фальсифікації дозволив штучно підвищити показник явки виборців, а також збільшити показники провладних політичних сил", – йдеться в повідомленні.

В партії заявляють, що, за результатами їхнього екзит-полу, партія на виборах до Київради набрала 5,7%. Натомість, за даними Комітету виборців України, "Опозиційний блок" отримав 3,8% підтримки виборців. 

"Ми звертаємося до партій із закликом підтримати ініціативу "Опозиційного блоку" з перерахунку голосів на дільницях, де було зафіксовано критичне кількість порушень. Ми не дамо вкрасти жодного голосу, відданого киянами "Опозиційному блоку", - заявили в партії.

Раніше повідомлялося, що кандидат у мери Одеси Олександр Боровик добився перерахування голосів на дільниці, де були підозри щодо фальсифікацій.