Росіяни все випалюють та зрівнюють із землею, - сирійські повстанці про тактику Росії

Російська авіація у Сирії з'являється на світанку і залежно від цілі вона може скинути звичайні бомби або запустити керовані ракети

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Голос Америки".

"Росіяни все випалюють та зрівнюють із землею", – говорить Абдул Рахман, один з командирів батальйону "Ахфад Омер" з "Першої бригади" – світського ополчення, яке підтримують США.

"Нинішній наземний наступ – найбільший з тих, що ми бачили в околицях Алеппо за два роки", - наголошує він.

Абдул Рахман розповів, що кожного дня  завдається 50-60 ударів. Різниця в тому, що росіяни не бомблять компактне місто, а розкидані села, одні з найбідніших на півночі Сирії. Він наголошує, що російське вторгнення змінило динаміку бойових дій на півночі Сирії: від узбережжя Латакії до внутрішніх провінцій Хама та Ідліб і далі до провінції Алеппо. Крім цього, в опозиції відкидають недавні заяви глави російського МЗС Сергія Лаврова, що Росія готова допомогти підрозділам "патріотичної опозиції" в Сирії, особливо Вільній сирійській армії, якщо Москва буде знати їхнє розташування.

"Якщо вони дізнаються, де ми базуємося, вони будуть бомбити нас", – говорить Абдул.

Повстанці наголошують, що немає жодної небезпеки, що їхнє повстання зазнає поразки.

"Рішення просте. Воно не складне. Асад, його найближче оточення, апарат силовиків і всіх спецслужб – всі повинні піти", – говорить Закарія Малахефджі, колишній викладач, а нині політпрацівник бригади "Фастакім Кама Умірт".

Раніше повідомлялося, що російська авіація в Сирії перейшла до роботи поодинці, атакуючи по кілька цілей за бойовий виліт.