У Харківському міськвиборчкомі сталася бійка

Стовпотворіння і бійки виникли із самого ранку в Харківському міськвиборчкомі: представники дільничних виборчих комісій здають протоколи про підрахунок голосів з виборів депутатів обласної ради

Про це повідомили в місцевій мережі ОПОРА, передає Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

"У Харкові - більш як 1 мільйон виборців, і всього 18 членів міськвиборчкому приймають документи від 601 дільничного виборчкому. Це створило скупчення людей у 2,5 тис. осіб - по три члени комісії від кожної дільниці плюс супроводжуючі міліціонери", - зазначили в ОПОРі.

У громадській мережі зауважили, що люди, і без того стомлені після підготовки і проведення процедури голосування і підрахунку голосів, стоять у черзі з ночі.

"Не обійшлося без скандалів і бійок, особливо коли о 6-й ранку почали видавати талони з номерами черговості: одній жінці вивихнули руку, іншому чоловікові пом'яли ребра. Добре, що обійшлося без виклику лікарів", - наголосили в ОПОРі.

Як розповіла голова Харківського міськвиборчкому Ганна Биндич, прийнято 30% протоколів, причому їх обробка ще не почалася. "На це знадобиться дні три", - сказала вона.

Раніше повідомлялося, що у приміщенні, де працюють харківські міська та обласна територіальні виборчі комісії, до ранку 26 жовтня зібралося кількасот членів дільничних комісій.