Голова ЦВК роз’яснив ситуацію з другим туром виборів у Павлограді

Голова ЦВК Михайло Охендовський пояснив чому неможливим є проведення другого туру виборів міського голови у Павлограді

Про це він розповів на брифінгу ЦВК з приводу місцевих виборів, повідомляє Еспресо.TV.

За його словами, ситуація з виборами у Павлограді, ще в серпні цього року була в сфері уваги виборчої комісії.

Окрім того, ЦВК мала у своєму розпорядженні інформацію про 90 295 виборців, проте ці дані станом на 1 серпня 2008 року. 

"На цей момент кількість виборців, включених до списків виборців на дільницях в Павлограді, буде визначена протоколом Павлоградської міської виборчої комісії про результати виборів. За тією інформацією, яка є в Центральній виборчій комісії зараз там 89 тисяч 810 виборців. Скорочення відбулося приблизно на 400 осіб. Це абсолютно нормальна ситуація, яка виникає в усіх інших містах. Виборці, звісно, нікуди не зникають, окрім абсолютно зрозумілих причин – зменшується кількість населення в Україні", - зазначив Охендовський. 

Окрім того, він зазначив, що закон ставить можливість проведення повторного голосування за двома критеріями – чи є в відповідному місті понад 90 тисяч виборців, а також коли хтось із кандидатів не набрав під час проведення голосування понад 50% голосів.

Голова ЦВК відмітив, що якщо в будь-якому місті на день встановлення результатів голосування є менше ніж 90 тисяч виборців, підстав для призначення повторного голосування та підстав для використання мажоритарної виборчої системи абсолютної більшості на відповідних виборах міського голови просто немає. 

Нагадаємо, що кандидат на посаду міського голови у Павлограді заявив про те, що ЦВК намагається зірвати другий тур виборів у місті. Варто додати, що під ЦВК партія УКРОП провела мітинг проти скасування другого туру виборів мера у Павлограді. 

Також додамо, що народний депутат Володимир Парасюк під час брифінгу ЦВК влаштував скандал з приводу виборів у Павлограді.