Кандидата у президенти ФІФА звинувачують у тортурах спортсменів

За даними Human Rights Watch, під час перебування головою Федерації футболу Бахрейну шейх Салман бін Ібрагім аль-Халіф катував спортсменів

Про це повідомляє Еспресо.TV з посилання на BBC.

Правозахисні організації закликали ФІФА не допускати шейха до виборів через "злочини проти людяності". За даними Human Rights Watch, під час перебування президентом Федерації футболу Бахрейну шейх Салман в 2011 році був співучасником затримання і тортур бахрейнських спортсменів, які брали участь у протестах проти чинної влади в країні.

Сам Салман бін Ібрагім аль-Халіф назвав звинувачення на свою адресу з боку правозахисних організацій в тортурах спортсменів брехливими.

"Як я можу заперечувати те, чого не робив! Мені боляче читати ці звинувачення. Вони шкодять не тільки мені, але також іншим людям і країні, - зазначив шейх.

За попередніми даними, заявки на участь у виборах подали вісім чоловік - президент УЄФА француз Мішель Платіні, генеральний секретар УЄФА швейцарець Джанні Інфантіно, шейх Салман, віце-президент ФІФА принц Йорданії Алі бін Аль-Хусейн, колишній міністр по житловому будівництву ПАР і соратник Нельсона Мандели Токіо Сексвале, колишній заступник генерального секретаря ФІФА француз Жером Шампань, глава Футбольної асоціації Ліберії Муса Біліті, колишній капітан збірної Тринідаду і Тобаго з футболу Девід Нахід.

Президент ФІФА Йозеф Блаттер на конгресі організацій 29 травня був переобраний на черговий термін, однак через чотири дні оголосив про відставку на тлі корупційних скандалів. Вибори нового президента організації пройдуть 26 лютого 2016, до цього часу виконувати обов'язки повинен був Блаттер, однак у зв'язку з недавнім 90-денним відстороненням швейцарця від футбольної діяльності через підозри в корупції обов'язки глави ФІФА на даний момент виконує віце-президент організації Ісса Хаяту.