Названо найпопулярніший автомобіль 2015 року

Toyota стала найпопулярнішою маркою у світі

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Deutsche Welle".

Японська група "Toyota Motor Corp." за дев'ять місяців 2015 року обігнала за продажами головних суперників - "Volkswagen" і "General Motors". Протягом цього періоду японська корпорація продала майже 7,5 мільйонів транспортних засобів.

Німецький автоконцерн "Volkswagen AG", який за результатами першого півріччя 2015 року, обігнав японського конкурента, реалізував за цей час 7,43 мільйона автомобілів.

Скандал, що спалахнув у вересні довкола найбільшого німецького автовиробника, змусив "Volkswagen" призупинити продаж дизельних авто на низці ринків, компанія також відкличе мільйони автівок. Американська корпорація "General Motors" за три квартали поточного року продала 7,2 мільйона авто.

Повідомляють,  що Toyota нещодавно запустила новий модельний ряд, зокрема оновлений "Prius", що може дозволити їй збільшити продажі.

Нагадаємо, корпорація Toyota вперше здобула світове лідерство за продажами автомобілів 2008 року, обігнавши "General Motors". 2011 року позиції Toyota погіршилися через цунамі та землетрус у Японії, які негативно позначилися на виробництві. Однак уже 2012 року "Toyota" відновила лідерство, яке і зберігала протягом останніх трьох років.

Повідомлялось, що Toyota припинить продаж бензинових автомобілів до 2050 року, а в  2020 році з'явиться самокерований автомобіль від Toyota.

Раніше також було названо найбільш продаваний мобільний телефон в історії.