Опитування щодо нової імперської назви Кіровограда пройшло з багатьма порушеннями

У Кіровограді провели опитування щодо перейменування міста, і зі значним відривом перемогла проросійська назва Єлисаветград

Активісти міста звернулися до Кіровоградської міськради з приводу нікчемності громадського опитування щодо перейменування міста, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на заяву ГО "Спільна дія".

Як зазначають активісти, опитування з приводу перейменування Кіровограда було проведе з багатьма порушеннями. 

По-перше, згідно з законами "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки" та "Про місцеве самоврядування в Україні" міськрада мала провести громадське слухання, а не опитування.

По-друге, в опитуванні, яке зрештою відбулося, громадяни мали змогу проголосувати без пред'явлення документів, що посвідчують особу, голосували навіть ті, хто не має кіровоградської реєстрації. Окрім цього, в опитуванні могла брати участь по кілька разів одна й та ж людина на різних дільницях. 

У результаті зі значним відривом перемогла імперська назва Єлисаветград, яка набрала понад 35 тис голосів. 

За Інгульськ – 4 303.

За Златопіль– 3 509.

За Кропивницький – 1 218.

За Благомир – 708.

За Ексампей – 624.

За Козацький – 286.

Тому активісти вимагають не приймати жодних рішень на підставі цього голосування і не передавати жодних звернень до Верховної Ради.