Підкуп виборців суттєво вплинув на результати виборів в Ужгороді, - КВУ

Голова Закарпатської обласної організації КВУ Дмитро Тужанський заявив, що в Ужгороді на вибір громадян суттєво вплинув підкуп виборців

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Радіо Свобода".

"На жаль, доказів ніхто не надасть. Дуже обмаль заяв, і дуже дивно, бо був і публічний шум, а дій немає", – розповів Тужанський.

У КВУ вказують, що результати екзит-полів суттєво відрізняються від соціологічних зрізів напередодні виборів. За попередніми даними, лідерами в боротьбі за посаду міського голови є колишній регіонал Богдан Андріїв та колишній мер Сергій Ратушняк.

"Ужгород залишиться проблемним містом до листопада, другий тур буде дуже ризикованим", – додав Дмитро Тужанський.

Загалом, за словами керівника обласної організації КВУ, вибори на Закарпатті пройшли нормально, хоча насторожувала ситуація з бюлетенями, які завезли в область тільки за два дні до виборів.

Читайте також: З'явилися перші офіційні результати виборів

За попередніми даними КВУ, є очевидний лідер на посаду мера Мукачева – Андрій Балога, висока ймовірність, що залишаться на своїх посадах мери Перечина, Виноградова, Тячева і Хуста.

До облради з високою ймовірністю проходять п’ять політсил – "Солідарність", "Єдиний центр", "Батьківщина", "Відродження", об’єднаний список від місцевих угорських партій – КМКС.

Експерт також зауважив, що вперше за останні п’ять років на Закарпатті зросла явка виборців – 25 жовтня проголосували понад 49% громадян, включених до списків. В Ужгороді на дільниці прийшли 53%.

Нагадаємо, раніше КВУ назвав "гарячі точки" у другому турі місцевих виборів. Ужгород потрапив у трійку "найскладніших" міст.