Рахунки створеного Путіним хокейного клубу-боржника заморозили

Російському хокейному клубу "Сочі" заблокували доступ до його банківських рахунків

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Р-спорт.

Рахунки "Сочі" були переведені в банківську картотеку, таким чином, організація втратила можливість оплачувати рахунки і виконувати зобов'язання по виплатах гравцям і тренерам, повідомило джерело, близьке до клубу.

Раніше в російських ЗМІ з'явилися повідомлення, що хокеїстам "Сочі" кілька місяців не виплачують заробітну плату. Цю інформацію підтвердив голова профспілки гравців КХЛ Андрій Коваленко. За словами форварда "Сочі" Михайла Анісіна, перед гравцями погасили заборгованість за липень-серпень.

За інформацією джерела, всі рахунки клубу переведені в картотеку. Це означає, що клуб не може оплачувати рахунки і виконувати свої зобов'язання по оплаті перед гравцями, тренерами та постачальниками, оскільки всі кошти, що надходять на рахунок, автоматично йдуть в оплату боргів перед пенсійним фондом. Заборгованість тільки перед ним становить близько 30 млн рублів.

"Клуб неодноразово звертався з листами до губернатора Краснодарського краю Веніаміна Кондратьєва, що є головою правління клубу, але вони розчинилися десь в коридорах влади. Тому проблеми з боргами клубу досі не вирішені. У народі ХК "Сочі" прозвали "летючий голландець", який, як корабель-привид, незрозуміло як ще тримається на плаву", - сказало джерело у "Сочі".

Після повернення команди з виїзної серії представники "Сочі" мають намір від імені адміністрації, тренерського штабу і гравців звернутися з відкритим листом до президента Росії, з ініціативи якого після Олімпіади в Сочі і був створений хокейний клуб.