Російські фільми вперше за 12 років не популярні навіть серед росіян

Вперше з 2003 року в топ-10 лідерів російського прокату нема жодної російської стрічки

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на kinodata.pro.

Цьогоріч Росія назнімала чимало фільмів. Разом з тими, які ще не вийшли в прокат, але з'являться до кінця року, їхня кількість становить 126. Але кількість, як виявилося, не стала показником якості. Самі росіяни віддали перевагу цього року кінематографу Голлівуда. 

Вперше з 2003 року (тоді десятка лідерів вся складалася з продукції голлівудських мейджорів, за винятком сімейної комедії "Діти шпигунів 3D: гра закінчена" і комедійної мелодрами "Брюс всемогутній", а найкасовішим російським релізом був "Бумер" - $1,67 млн) в десятці лідерів 2015 не буде російського фільму.

Ще минулої суботи там знаходився новорічний мультфільм "Три богатирі: Хід конем" ($ 17,11 млн), але вже вранці у вівторок його потіснила фантастична драма "Марсіанин" ($ 17,2 млн). "Потім до кінця року ще три-чотири голлівудських блокбастера зберуть пристойну касу, що зробить десятку повністю американською", - вважають російські експерти.

Високі збори чекають від російського фентезі Тимура Бекмамбетова "Він – дракон", реліз якого намічений на 3 грудня. Але, за прогнозами, претендувати на десятку найкасовіших картин він не зможе.