Суд продовжив домашній арешт "свободівцю" Леонову

Суд у понеділок продовжив домашній арешт очільнику Закарпатської обласної "Свободи", колишньому народному депутату Едуарду Леонову

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу ВО "Свобода".

Прокурор клопотав про продовження йому домашнього арешту строком до шести місяців. Суддя частково задовольнила клопотання та призначила "свободівцю" домашній арешт із 22:00 до 7:00 до 26 грудня.

Водночас Леонову змінено адресу перебування з Ужгорода на селище Гора Бориспільського району Київської області, де зареєстрована і мешкає його дружина з малолітнім сином.

Нагадаємо, 26 жовтня Печерський районний суд відмовився задовольнити клопотання захисника "свободівця" Юрія Сиротюка про зміну запобіжного заходу.

Так, адвокат Олександр Свиридовський просив у суду дозволити взяти Сиротюка на поруки, але суд залишив "свободівця" під вартою до 9 листопада.

Нагадаємо, 31 серпня під Верховною Радою після ухвалення в першому читанні змін до Конституції в частині децентралізації почалися сутички між мітингувальниками і співробітниками правоохоронних органів.

Агресивно налаштовані учасники мітингу почали штурмувати будівлю парламенту, кидати бруківку, димові шашки. Також було кинуто бойову гранату.

У результаті загинули троє бійців Нацгвардії. Ще близько 150 осіб постраждали.

За даними правоохоронців, мітинг під Радою був організований ВО "Свобода", "Радикальною партією" та іншими організаціями.