У Чорному морі тривають пошуки тіл пасажирів затонулого катера "Іволга"

В акваторії Чорного моря біля Затоки Одеської області тривають пошуки тіл загиблих пасажирів катера "Іволга", який затонув 17 жовтня

Про це йдеться в повідомленні прес-служби управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Одеській області, передає Еспресо.TV.

"27 жовтня в Затоці Білгород-Дністровського району в акваторії Чорного моря тривають пошуки тіл загиблих людей з катера "Іволга", який затонув 17 жовтня", - йдеться в повідомленні.

Водолазна група, що складається з 5 чоловік, Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України в Одеській області планує обстежити 500 кв. м углиб акваторії Чорного моря. Також рятувальники проводять пошукові роботи вздовж берегової смуги.

До місця пошукових робіт прибули родичі зниклих, з якими працюють психологи ГУ ДСНС України в Одеській області.

Всього до робіт залучено 12 чоловік особового складу та 2 одиниці рятувальної техніки ГУ ДСНС України в Одеській області, сили і засоби прикордонної служби та Управління інфраструктури.

Нагадаємо, 17 жовтня на Одещині перевернувся та затонув прогулянковий катер. За попередніми даними, причиною аварії катера стало перевантаження судна. За останіми даними 17 людей загинули, 22 вдалося врятувати.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк розпорядився створити комісію з розслідування аварії катера. Міліція розпочала кримінальне провадження за фактом аварії.

Під час слідчих дій встановлено, що на борту катера, затонулого біля Затоки на Одещині, знаходилися понад 40 осіб, пошуки решти пасажирів ще тривають. Капітана "Іволги", який врятувався, суд заарештував без можливості застави.

20 жовтня віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко заявив, що остаточна кількість загиблих внаслідок аварії катеру "Іволга" під Одесою буде встановлена після розрізання судна та відповідних слідчих дій.

Троє пасажирів досі вважаються зниклими безвісти після аварії катера "Іволга" в Чорному морі.