У міністра оборони Росії знайшли палац на Рубльовці за $18 млн

Фонд боротьби з корупцією знайшов у міністра оборони Росії Сергія Шойгу величезний маєток з палацом у китайському стилі в самому центрі елітної Рубльовки

Фотографії маєтку і документи розслідування член ФБК Георгій Албурі опублікував на своєму сайті, передає Еспресо.TV.

Як вдалося з’ясувати ФБК, земля, на якій розташований будинок, складається з двох ділянок. Площа першої - 1768 кв.м., другої - 7 232 кв.м. Першу ділянку в 2010 році купила жінка на ім’я Олена Антипіна, в серпні 2012 року вона придбала другу. Запитавши історичні виписки на обидві ділянки, співробітники Фонду з'ясували, що в 2009 році землю купила Ксенія Шойгу - дочка міністра оборони.

У квітні 2010 року дочка Шойгу передала Антипіній першу ділянку, другу - в серпні 2012 року (ділянка була також у власності Дмитра Коцюбинського, з яким міністр оборони грав у хокей).

У 2010 році Ксенія Шойгу почала будівництво. За оцінками фонду, вартість будинку - 18 мільйонів доларів.

"У деталях біографії Шойгу є такий епізод "З 1979 року працює старшим виконробом будівельного тресту "Ачинскалюминстрой". Одружився з дочкою головного інженера тресту Олександра Антипвна і вже через кілька років зайняв його крісло".  Дружину Шойгу в дівоцтві звали Ірина Олександрівна Антипіна. Все ясно. Розкішний будинок записаний на сестру дружини Шойгу", - йдеться в матеріалі.

Також у матеріалі фонду вказується, що будинок міністра оборони розташований між будинками Юрія Воробйова (батько губернатора Московської області Андрія Воробйова) і його дружини Людмили Воробйової.