У Сирії загинув російський 19-річний контрактник, - РБК

Активісти групи Conflict Intelligence Team (CIT) з'ясували, що в Сирії загинув російський контрактник, 19-річний Вадим Костенко з Кубані, а згодом це підтвердив і родич військового

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на РБК.

Група CIT, досліджуючи соціальні мережі, знайшла повідомлення про загибель російського контрактника в Сирії 25 жовтня. Про це писали родичі та друзі Вадима Костенко.

"Перевіряючи інформацію, його профіль, профілі його друзів та родичів, ми знайшли багато підтверджень того, що він був діючим військовослужбовцем, строкову службу закінчив у червні 2015 року та одразу підписав контракт", - пояснює CIT.

Активісти зв'язались з родичами Вадима. Ті розповіли, що до них приїжджали офіцери з військового аеродрому "Приморсько-Ахтарськ" Краснодарського краю. Там базується 960-й штурмовий авіаполк 1-ї гвардійської змішаної авіадивізії 4-ї армії ВПС та ППО.

Російські штурмовики в Сирії також з цього полку, зазначають у CIT.

Вадим не був пілотом. Росіянин відповідав за обслуговування техніки на аеродромі.

Родичі у соцмережах писали, що Вадим загинув 24 жовтня.

Напередодні The Wall Street Journal писав про першу жертву серед росіян в Сирії. Джерело в російському Міноборони підтвердило виданню факт загибелі одного військового. Але за його словами, причиною були не бойові дії, а необережне поводження зі зброєю.

Також CIT зазначає, що серед родичів Костенко обговорюється чутка про те, що разом із Костенком загинуло ще 9 військових.

Російське інформагентство РБК поговорило з одним із близьких родичів Костенка. Він підтвердив, що 14 вересня Вадим поїхав до Сирії, а 25 жовтня сім'я отримала звістку про його загибель.

За словами родича, спочатку у військкоматі казали, що Костенко повісився. Потім повідомили, що росіянина знайшли мертвим, та більше нічого не пояснили.