Аналіз голосу і курс виживання. Як набиратимуть у новий спецназ КОРД

Заступник міністра внутрішніх справ України Олексій Руденко розповів про вимоги до кандидатів на службу в новому поліцейському спецпідрозділі КОРД

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу МВС України.

Так, на першому етапі кандидати подають анкети, які опрацьовуються у спеціальній програмі, після чого комп'ютер автоматично відфільтровує осіб, які не відповідають за основними критеріями.

Руденко підкреслив, що якщо претендент не пройде один з етапів, до наступного випробування його не допустять.

Другим етапом стане психологічне тестування незалежною спеціалізованою компанією. За результатами тестів кандидатів будуть рекомендувати для роботи за психотипом в одному з трьох напрямків: безпосередньо у поліцейському підрозділі спеціального призначення, у програмі захисту свідків або ж у підрозділах з охорони громадського порядку, які протидіятимуть масовим заворушенням.

При цьому Руденко уточнив, що відібраних кандидатів протестують з допомогою поліграфа – так званого "детектора брехні", однак особливістю цього тестування стане перевірка за допомогою технологій аналізу голосу.

Претендентів також перевірятимуть на причетність до сепаратизму, кримінальне минуле, залежність від наркотиків або алкоголю, схильність до розголошення службової інформації. Крім того, кандидатів перевірятимуть на причетність до злочинів проти мирного населення під час подій лютого 2014 року в Києві.

Після проходження цих випробувань кандидата допустять до перевірки фізичної підготовки – біг, підтягування, комплекс силових вправ, а також до практичних стрільб з пістолета і автомата.

Останнім, найскладнішим етапом стане 5-денний курс виживання. Бійці спатимуть не більше чотирьох годин, долатимуть 20-кілометрові марші з повною амуніцією, інші критичні навантаження.

У МВС також нагадали базові вимоги до бійців поліцейського спецназу: відсутність судимості, вік 21-35 років, досвід практичної роботи і служби в Збройних силах України, органах внутрішніх справ, Національній поліції або в інших державних силових структурах не менше чотирьох років. Розглядатимуться також і кандидатури учасників АТО.

Дивіться також: КОРД - новий поліцейський підрозділ спецпризначення