Apple похвалилася рекордним прибутком

Компанія Apple опублікувала річний фінансовий звіт про свою діяльність, охарактеризувавши минулий рік як найуспішніший за всю історію компанії

Згідно з повідомленням компанії, в 2015 фінансовому році виручка Apple виросла на 28% і сягнула майже $234 млрд, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на російську службу ВВС.

"Цей успіх став можливий завдяки нашій прихильності до створення найкращих і самих передових продуктів у світі, що є свідченням грандіозної майстерності нашої команди", - заявив глава корпорації Тім Кук.

Лише за четвертий квартал виручка Apple склала $51,5 млрд, а чистий прибуток - $11,1 млрд. За аналогічний період минулого року виручка корпорації перевищила $42 млрд, а чистий прибуток -$8,5 млрд.

Кук підкреслив, що нові моделі iPhone, а також Apple Watch та iPad Pro склали "кращу лінійку продуктів, коли-небудь створених компанією".

На початку жовтня цього року компанія Apple в третій раз була названа найдорожчим брендом у світі, чому посприяло виведення на ринок смарт-годинників, а також смартфона iPhone 6S.

iPhone 6S і 6S Plus були представлені у вересні. Корпорація оснастила пристрій технологією 3D Touch - другим поколінням Force Touch, що дозволяє визначати три ступені сили натискання. iPhone також отримав оновлену камеру - 12 мегапікселів замість 8 на попередній моделі.