До окупованого Криму приїхали сербські політики

Представники опозиційних партій Сербії, зокрема націоналістичного руху "Двері" на чолі з лідером цієї політсили Бошко Обрадовичем, прибули до Криму, незважаючи на офіційне попередження української сторони про правила в'їзду на тимчасово окуповану територію

Про це повідомили у прес-службі окупаційної влади Криму, передає Еспресо.TV з посиланням на "Крим. Реалії".

Обрадович розповів у Криму про те, що посольство України в Сербії попередило делегацію про неприпустимість несанкціонованої поїздки до Криму.

"Вважаємо за необхідне вас проінформувати, що вчора перед вильотом український посол у Белграді передав нам недипломатичного листа, зважаючи на нашу поїздку до Криму, погрожуючи тим, що проти нас будуть вжиті всі необхідні заходи з боку українського уряду. Крим він назвав окупованою територією України, посилаючись на офіційне ставлення нинішньої влади Сербії в позиції збереження української цілісності держави", - заявив сербський політик.

За словами Обрадовича, він уже надіслав у відповідь лист до посольства України в Сербії, в якому зазначив, що "для нас Крим - це Росія настільки, наскільки Косово є Сербією".

"Двері" - політичний рух у Сербії, основною ідеологією якого є соціальний консерватизм, антиглобалізм і сербський націоналізм. Діє на території Сербії, Республіки Сербської і Чорногорії.

МЗС України направив до всіх країн ноту, що роз'яснює порядок в'їзду на тимчасово окуповану територію Криму. Згідно з документом, іноземні громадяни зобов'язані погоджувати з українською стороною такі поїздки.

Росія анексувала Крим у березні 2014 року. Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014 року. Країни Заходу також не визнають анексію Криму і запровадили низку економічних санкцій. 

Фото: crimea.gov.ru