Кримські окупанти зганяють таксистів на акцію проти блокади півострова

На контрольно-пропускному пункті "Чонгар" на адміністративному кордоні з Кримом у середу планують проведення акції, альтернативної блокаді

Про це повідомили в міліції Херсонської області, передає Еспресо.TV з посиланням на "Крим. Реалії".

"Це не протестна акція. Люди просто хочуть зустрітись, таксисти, і поспілкуватися. Вони написали заяву до сільської ради про те, що хочуть провести цю акцію", - прокоментував майбутню подію начальник відділу координації діяльності правоохоронних органів, військових і цивільних формувань УМВС України в Херсонській області Олександр Анохін.

Про те, що в середу, 28 жовтня, в районі пропускного пункту "Чонгар" о 10 годині планують проводити акцію протесту проти блокади Криму повідомив заступник генерального директора телеканалу АТR Айдер Муждабаєв.

"Причому ця акція організована безпосередньо з Криму. Як повідомили ATR у штабі, за їхніми даними, в акції планується задіяти частину таксистів і підприємців Генічеського району загальною чисельністю в кілька десятків людей", - зазначив він.

Раніше кримський блогер, громадський активіст Єлизавета Богуцька висловлювала побоювання, що відповіддю на акцію з блокування ввезення продуктів з материкової України до Криму може стати "анти майдан".

20 вересня розпочалася безстрокова акція з блокування вантажного транспорту, що прямує до Криму з продуктами і товарами, ініційована лідерами кримських татар.