Лідером німецького прокату стала комедія про Гітлера

Комедія "Він знову тут" (Er ist wieder da), яка розповідає про пригоди Адольфа Гітлера у сучасному світі, стала лідером кінопрокату Німеччини

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Guardian.

Стрічка витиснула з першого рядка рейтингу мультфільм від Pixar "Головоломка". 

Фільм, знятий в стилі "Бората", йде в німецьких кінотеатрах вже три тижні — його реліз відбувся 8 жовтня. За сюжетом, фюрер воскресає з мертвих на одному з покинутих пустирів Берліна. Світ приймає диктатора за геніального актора, він набуває популярності в інтернеті і зрештою стає суперзіркою.

"Німці мають вміти сміятися над Гітлером, а не розглядати його як чудовисько, тому що це звільняє його від відповідальності за свої вчинки і відволікає увагу від вини за голокост. Але це має бути такий вид сміху, який застряє в горлі", — прокоментував режисер Давид Внендт.

Картина заснована на однойменній книзі німецького письменника Тимура Вермеса, яка була опублікована в 2012 році і розійшлася в Німеччині накладом 14 мільйонів примірників. У березні 2015 року книга вийшла англійською мовою.

"Він знову тут" - не перший художній фільм, де використовується образ фюрера. Він, наприклад, грає ключову роль в картинах "Гітлер: Останні десять днів", "Бункер" і "Гітлер: Сходження диявола".