Місяць польської літератури без Польщі: Білорусь не впустить директора урядової інституції

Мінськ відмовив у візі директору урядової агенції Польщі, яка займається популяризацією польської літератури за кордоном. Через підтримку опозиційних письменників директор польського Інституту книги не потрапить на Місяць польської літератури

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Gazeta Wyborcza.

"Не йдеться про мене як приватну особу, ідеться про урядову інституцію, яку я представляю. Інститут книги підтримує білоруських опозиційних письменників стипендіями і резиденціями у Польщі. У нас хороші контакти із незалежними видавцями у Білорусі", - пояснив директор інституту Гжегож Гауден.

Він упевнений, що причиною відмови у візі стала підтримка білоруських опозиційних діячів.

"Я сприймаю цю відмову як сигнал від білоруської влади: Інститут книги не повинен підтримувати білоруських опозиційних письменників", - сказав Гауден.

Інститут книги - інституція, створена за розпорядженням міністра культури Польщі для популяризації польської літератури у світі. Інститут фінансує переклад польських книжок на білоруську і запрошує опозиційних письменників і видавців до Польщі.

Під час Місяця польської літератури у Мінську планувалися зустрічі із незалежними білоруськими видавцями і письменниками.

Читайте також: Білорусь приречена на Європу