Музика до "Бердмена" визнана найкращим саундтреком світу

Композитор стрічки "Бердмен" Антоніо Санчес отримав приз "За найкращу оригінальну музику до фільму" на церемонії вручення призів за найкращий у світі саундтрек

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Screendaily.

У Бельгії пройшла церемонія нагородження за найкращий саундтрек. Свої нагороди отримав і композитор стрічки, яка цього року була удостоєна "Оскара" як найкращий фільм. 

Антоніо Санчес також був удостоєний нагороди "Відкриття року". "Пам'ятаю, як мені зателефонував режисер Іньярріту та сказав: "Я зараз працюю на чорною комедією і мені потрібен саунтрек з барабанами. Зробиш? Окей. Бувай". І коли я поклав слухавку, то сів і задумався: "У що я, чорт забирай, вляпався..." - згадує Санчес.

Нагороду "Найкращий композитор" на церемонії отримав Майкл Джаккіно за роботу над фільмами "Світанок планети мавп", "Головоломка" та "Світ Юрського періоду".

Церемонія вручення нагород проходила на престижному кінофестивалі у Генті (Бельгія). Ця премія за музику у кіно вручається вже п'ятнадцятий рік поспіль.

Призи присуджуються за результатами голосування професійних композиторів, музикантів і кінопрофесіоналів.

"Бердмен" отримав цьогоріч чотири статуетки "Оскар". Однак на премію Американської кіноакадемії у категорії "найкращий саундтрек" він не номінувався.