Митці Західної та Східної України об'єдналися в спільному арт-проекті

У Галереї Львівської національної академії відкривається виставка "ВзаємоДІЯ", створена спільними зусиллями українських митців з різних регіонів

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Cultprostir.

Виставка сучасного мистецтва "взаємоДІЯ" відкриється 28 жовтня. Проект створила творча група Gaieva/Panchyshyn, до якої входять двоє молодих митців: Лесь Панчишин зі Львова та Аліна Гаєва з Дніпропетровська.

В основі експозиції "взаємоДІЯ" – проблема культурної пам’яті та нездатність до діалогу. Художники досліджують людські чуттєві потреби в цифрову добу, намагаються зрозуміти, які контакти ми втрачаємо та набуваємо. Проект має на меті привернути увагу глядачів до браку живого міжособистісного спілкування в сучасному світі. Своїми роботами митці закликають людей не витрачати час на "світ ілюзій" і не ховатися за вигаданими профілями.

Лесь Панчишин та Аліна Гаєва стверджують, що "взаємоДІЯ" не є сталим проектом, він постійно змінюється, доповнюється, набуває нових сенсів та форм.

Творча група Gaieva/Panchyshyn – це незалежні художники, які працюють в напрямках contemporary art та сучасного живопису. Об'єднавшись в творчий союз, митці поєднали два світогляди, різні точки зору і дві частини держави.