Платіні не стане президентом ФІФА, - букмекери

Букмекери вважають, що главі УЄФА французу Мішелю Платіні не вдасться стати президентом ФІФА

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Британська букмекерська контора William Hill відводить Платіні лише четверте місце серед восьми кандидатів на пост президента.

На думку експертів, найкращі шанси очолити світовий футбол у чинного віце-президента ФІФА принца Йорданії Алі бін Аль-Хусейна, на якого приймаються ставки з коефіцієнтом 2. Його головним конкурентом вважають шейха Салмана бін Ібрагіма аль-Халіфа з Бахрейну (4). Третім у списку йде генеральний секретар УЄФА італієць Джанні Інфантіно (8), і лише слідом розташовується Платіні (10).

Окрім них на вибори, які відбудуться 26 лютого 2016 року, свої кандидатури висунули колишній міністр житлового будівництва ПАР Токіо Сексвале, екс-заступник генерального секретаря ФІФА француз Жером Шампань, глава Футбольної асоціації Ліберії Муса Біліті та колишній капітан збірної Тринідаду і Тобаго з футболу Давід Нахід, шанси яких на перемогу є невеличкими.

Мішель Платіні раніше вважався фаворитом президентських перегонів, однак котирування на француза різко впали після того, як його відсторонили від футболу на 90 днів, через підозри в отриманні хабара від президента ФІФА Йозефа Блаттера.

Сам Блаттер на конгресі організації 29 травня був переобраний на черговий термін, однак через чотири дні оголосив про відставку на тлі корупційних скандалів. Наразі швейцарця також відсторонено від діяльності, пов’язаної з футболом.