Проти Клюєва відкрили нове провадження за привласнення 610 млн грн

Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження стосовно Андрія Клюєва за привласнення коштів в особливо великих розмірах

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на прес-службу ГПУ.

"Злочинна оборудка полягала в проведенні вдаваної угоди між двома підконтрольними Андрію Клюєву підприємствами, із залученням 1,5 млрд грн кредиту державного банку, частина з яких була витрачена на придбання заставного майна, а 610 млн грн привласнені на користь підконтрольного йому підприємства", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відомості за вказаним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України. 

Довідково: санкція статті передбачає покарання до 12 років позбавлення волі.

У травні ГПУ відправила до Верховної Ради подання на притягнення до кримінальної відповідальності депутата від "Опозиційного блоку" Сергія Клюєва. За версією Генпрокуратури, Клюєв разом зі своїм братом Андрієм незаконно привласнили "Завод напівпровідників" і добилися обслуговування його кредиту за рахунок державних коштів для дітей та інвалідів.

Нагадаємо, Андрій Клюєв втік з країни під час Революції Гідності, а його брат Сергій зник в червні цього року, коли Верховна Рада дала згоду на його арешт.