Сакварелідзе заявляє про несправедливий відбір в Антикорупційну прокуратуру

Заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе заявляє, що конкурсна комісія з відбору до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури несправедливо відмовила всім працівникам Генеральної інспекції

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на заступника генпрокурора Давида Сакварелідзе.

"Генеральна інспекція - служба, яка всього за пару місяців роботи, маючи мінімальну кількість працівників, змогла показати гідний результат у боротьбі з нечистими на руку прокурорами. Деякі із цих молодих людей бачили себе у майбутньому частиною саме Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і подали свої документи для участі в конкурсі", - пише Сакварелідзе у Facebook.

Однак конкурсна комісія відмовила їм усім, посилаючись на закон "Про прокуратуру".

Згідно з ним, до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури не можуть потрапити особи, які протягом п'яти року працювали у спеціально уповноважених підрозділах із боротьби з корупцією.

Сакварелідзе стверджує, що Генеральна інспекція "спеціально уповноваженим підрозділом" не була, а отже закон трактують некоректно.

Нагадаємо, Євросоюз та МЗС опублікували офіційну заяву про недовіру членам конкурсної комісії. Захищаючи одіозних прокурорів, Віктор Шокін фактично оголосив війну МЗС та відмовився виконувати вимоги Плану дій щодо  візової лібералізації.

Сьогодні під Генпрокуратурою проходить акція протесту. Активісти принесли Віктору Шокіну гамівну сорочку.