У Мексиці хочуть легалізувати марихуану

Верховний суд Мексики обговорить у середу питання про легалізацію споживання і вирощування для персональних потреб марихуани

Про це йдеться в представленій громадськості пропозиції одного з членів суду Артуро Сальдівара, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "РИА Новости".

"Перша палата суду вважає, що заборона особистого споживання марихуани з розважальними цілями неконституційна", - йдеться в опублікованому проекті доповіді, з якою Сальдівар має намір виступити на засіданні суду 28 жовтня.

У разі схвалення цієї ініціативи необхідно буде вносити зміни в низку статей закону про охорону здоров'я, який забороняє зараз вирощування канабісу з рекреаційними цілями.

Ініціативу про розгляд питання про легалізацію марихуани підтримав у вівторок мер Мехіко Мігель Анхель Мансера.

"Я наполягаю на (обговоренні, - ред.) у частині медичного використання, тоді ми не мали б жодних перешкод, щоб це почало реалізовуватися і працювати", - заявив глава адміністрації мексиканської столиці.

У Мексиці вже знято заборону на володіння невеликою кількістю наркотичних речовин для особистого користування. З 2009 року можна зберігати і перевозити 2 грами опію, 50 міліграм героїну, 5 грамів марихуани, 500 міліграмів кокаїну, 40 міліграмів метамфетаміну та 0,015 міліграма ЛСД.

Нагадаємо, у липні нижня палата конгресу Чилі схвалила закон, що дозволяє вирощувати марихуану в невеликих кількостях із медичною, рекреаційною і релігійною метою.