У Росії затримали українських журналістів, які їхали на суд Савченко

Адвокат української льотчиці, народного депутата Надії Савченко Ілля Новіков заявив про затримання в російському Донецьку кількох українських журналістів

Про це він написав у своєму Twitter, передає Еспресо.TV.

"Знімальну групу з Києва затримала поліція Донецька. Замість засідання у справі Савченко поїхав з консулами за ними", - написав Новіков.

Згідно з повідомленням Радіо Свобода, затримана знімальна група українського телеканалу СТБ, яка висвітлює судовий процес над Савченко.

Журналістів, які їхали в суд, зупинили співробітники ГИБДД під приводом того, що у когось не був пристебнутий ремінь безпеки. Під'їхав заступник начальника міської поліції по забезпеченню громадського порядку заявив, що проводиться операція "Анаконда" і що паспорти українських журналістів викликають сумніви. Нібито вони могли підробити позначку про перетин кордону. До затриманих журналістам приїхав консул України.

Це вже не перша спроба перешкодити кореспондентам українського каналу СТБ висвітлювати процес Надії Савченко. Раніше їх двічі затримували російські прикордонники. На останнє засідання суду, 26 жовтня знімальній групі телеканалу вдалося потрапити лише до вечора після повного огляду особистих речей та "просвічування" автомобіля на рентгенівському апараті.

У Донецькому міському суді Ростовської області триває процес у справі української військовослужбовцем Надії Савченко, яку в Росії звинувачують у причетності до вбивства двох російських журналістів влітку минулого року в Луганській області. Савченко провину не визнає. Зараз суд допитує свідків звинувачення