Український "розумний" браслет збирає гроші на Kickstarter

Український студенти розробили і запатентували смарт-браслет для піклування про старших родичів

Стартап українців FORCE хоче зібрати для своєї розробки $30 тисяч на Kickstarter, повідомляє Еспресо.TV.

"Розумний" браслет FORCEemotion, подібно до інших фітнес-трекерів, збирає дані про самопочуття людини, яка його носить, і відправляє їх на пов’язаний мобільний додаток. Особливістю розробки українців є те, що основна мета цього дівайсу - турбота про батьків.

Браслет надягається на руку старших родичів і відстежує їх самопочуття, базуючись на показниках пульсу, фотоплетизмограми й електродермальної активності. Ґрунтуючись на отриманій базі даних, додаток аналізує поліпшення або погіршення самопочуття і повідомляє про це власників додатку.

Крім цього, в браслеті є датчик падіння людини й також "тривожна" кнопка. За допомогою додатку можна сформувати список людей, які отримають тривожний сигнал від носія браслету. Серед додаткових функцій також повідомлення про прийомі ліків (для батьків) і нагадування зателефонувати (для дітей). Браслет з'єднується зі смартфоном за допомогою Bluetooth.

Керує проектом студентка КПІ Ліза Воронкова. Перші прототипи браслета з'явилися восени 2014 роки як студентський проект. Компанія намагається зібрати $30 тисяч на краудфандинговій платформі Kickstarter для запуску масового виробництва. Наразі розробка зібрала трохи більше $13 тисяч, а до кінця кампанії із залучення коштів на платформі лишилося всього дев’ять днів.