До Бібліотеки української літератури слідчі підкинули книги, вилучені у 2010 році

Співробітники бібліотеки мають документ, що свідчить, що видання Дмитра Корчинського, яке начебто вчора знайшли в бібліотеці, було вилучено ще у 2010 році і не поверталося до читальні

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на УНІАН.

Як повідомила завідувач відділом комплектування Тетяна Мунтян, яка надала відповідний документ, книги підкинули. "Нам вчора підкинули книги, які були вилучені під час першого обшуку, ще у грудні 2010 року, їх до бібліотеки не повертали", - сказала Тетяна Мунтян.

Серед цих видань значиться книжка Корчинського "Війна у натовпі", яку 13 березня 2013 року у Росії було визнано екстремістською літературою.

За її словами, схоже на те, що саме це видання буде використано, як головний аргумент у звинуваченні директора бібліотеки Наталії Шаріної.

В свою чергу завідувач відділом українознавства, культурно-масових та медійних програм Віталій Крикуненко наголосив, що вчора був свідком, як слідчі демонстрували книги, які начебто були знайдені в бібліотеці. "Співробітники відділу обробки одразу визначили, що ці видання не належать бібліотеці, вони були підкладені", - сказав Крикуненко.

Він повідомив, що співробітники звернули на це увагу слідчих і тоді їх попросили залишити приміщення бібліотеки, і директор залишилась наодинці зі слідчими.

Нагадаємо, 28 жовтня Бібліотеку української літератури в Москві заблокував ОМОН. Співробітники правоохоронних органів провели обшуки в московській Бібліотеці української літератури. Оперативники вилучили документи, електронні носії і деяку літературу. В органах зацікавилися інформацією про зберігання в бібліотеці примірників газети, яка може носити "Русофобський характер" і в якій нібито містяться перекручені історичні факти.

Пізніше 58-річну директорку Бібліотеки української літератури у Москві Наталю Шаріну затримали.

Читайте також: Як Путін полює на "бандерівців" у російських бібліотеках