Фотофакт: У Києві поселився "Ангел доброти", що живе у кожній столиці Євросоюзу

Учора на балконі Національного музею Тараса Шевченка у Києві встановлено європейський символ миру та доброти. Скульптуру ангела Україні подарувало посольство Литви

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Національного музею Тараса Шевченка.

"Ангела доброти не випадково встановлено саме на будівлі Національного музею Тараса Шевченка, адже на початку свого творчого шляху Шевченко навчався малюванню у Вільнюсі, тому має зі столицею Литви особливий зв'язок. Крім того, цією акцією ми долучаємось ще до одного спільноєвропейського проекту, що є символічним для нашої країни", - сказав перший заступник міністра культури Ігор Ліховий.

За словами посла Литовської Республіки в Україні Марюса Янукониса, Україна потребує підтримки у цей складний час. Тож для підвищення настрою жителів та гостей Києва литовське посольство хоче подарувати українцям "Ангела доброти" та тимчасово розмістити його на фасадному балконі Національного музею Тараса Шевченка.

Автор проекту – литовський скульптор Вайдас Рамошка. Кожній столиці країн Євросоюзу було передано щонайменше по одній фігурці ангела. Така скульптура є навіть у Гуанчжоу у Китаї.

На думку дипломатів, встановлення «Ангела доброти» у Києві є вірним свідченням входження України в загальноєвропейський культурний простір та успішного підтримання дружніх зв’язків з європейськими державами, а зокрема – з Литвою.

Інсталяція є тимчасовою і виконана із крихких матеріалів, адже янголи - небесні істоти і не можуть перебувати на землі довго.

Нещодавно стало відомо, що Литва ініціює в Євросоюзі благодійний фонд військової допомоги Україні.