СБУ блокувала рахунки платіжної системи, яка давала мільйони бойовикам

Співробітники Служби безпеки України спільно з Держслужбою фінмоніторингу блокували багатомільйонну схему фінансування терористів "ДНР" і "ЛНР" через одну з українських платіжних систем

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-центр СБУ.

"Службові особи платіжного сервісу, перебуваючи у змові з представниками так званих урядів сепаратистів, продовжували підтримувати роботу терміналів на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей", - йдеться у повідомленні.

У СБУ зазначили, що програмно-технічні комплекси обслуговувалися дилерами платіжної системи, які пройшли реєстрацію у так званих міністерствах доходів та зборів "ЛНР" і "ДНР" та сплачували "податки" до бюджетів терористів.

Згідно з оперативною інформацією, дилери також щомісячно неофіційно матеріально підтримували представників "органів влади" бойовиків.

Під час проведення в Києві обшуків у головному офісі платіжної системи співробітники спецслужби вилучили сервери, через які забезпечувалася робота терміналів на тимчасово окупованих територіях. Правоохоронці блокували 5 мільйонів гривень на 23 рахунках, через які акумулювалися кошти від проведення операцій у "ДНР" і "ЛНР".

Відкрито кримінальне провадження за ст. 258-5 Кримінального кодексу України.

Тривають оперативно-слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх причетних до організації схеми з фінансування тероризму.

Раніше повідомлялося, що силовики вилучили сервери великої мережі платіжних терміналів 24nonstop через підозру фінансування терористів "ДНР" і "ЛНР".