Українську бібліотеку зроблять філіалом Московського будинку національностей

Московські чиновники стверджують, що рішення про переведення Бібліотеки української літератури до будинку національностей було ухвалене вже давно і не пов'язане із затриманням її директора Наталі Шаріної

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Slon.

Раніше про підпорядкування бібліотеки з 1 січня 2016 року Департаменту національної політики повідомили російські ЗМІ з посиланням на відповідне рішення мера Москви Сергія Собяніна. Зараз бібліотека підпорядкована Департаменту культури.

"Це буде підвідомчий заклад, філіал Будинку національностей. Рішення було ухвалене давно, зі скандалом це не пов'язано, тут нема про що говорити. Ви знаєте ще якісь національні бібліотеки в Москві? Ось, це єдина така бібліотека, тому й вирішено було її передати в Будинок національностей. І не треба шукати підгрунтя", - цитує Slon прес-секретаря Департаменту національної політики Москви Володимира Яковлєва.

Читайте також: Як Путін полює на "бандерівців" у російських бібліотеках

Нагадаємо, 28 жовтня Бібліотеку української літератури в Москві заблокував ОМОН. Співробітники правоохоронних органів провели обшуки в московській Бібліотеці української літератури. Оперативники вилучили документи, електронні носії і деяку літературу. В органах зацікавилися інформацією про зберігання в бібліотеці примірників газети, яка може носити "Русофобський характер" і в якій нібито містяться перекручені історичні факти.

Пізніше 58-річну директорку Бібліотеки української літератури у Москві Наталю Шаріну затримали.

Слідчий комітет Росії (СКР) звинувачує Наталю Шаріну в розповсюдженні книг Дмитра Корчинського та просить суд її заарештувати.

Співробітники бібліотеки мають документ, що свідчить, що видання Дмитра Корчинського, яке начебто вчора знайшли в бібліотеці, було вилучено ще у 2010 році і не поверталося до читальні.