За візит до окупованого Криму проти Берлусконі відкрили кримінальне провадження

Проти колишнього прем'єр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі в Україні відкрито кримінальне провадження за відвідування окупованого Росією Криму

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН заступник голови комітету Верховної Ради з питань прав людини Георгій Логвинський, передає Еспресо.TV.

Він нагадав про те, що раніше Берлусконі "публічно прибув у Крим, не отримавши дозвіл української сторони". Депутат зазначив, що "стосовно Берлусконі відкрито кримінальне провадження на території України".

Крім того, він заявив: "У Росії відкрита програма - за нашими даними, на неї виділено понад 50 мільйонів доларів, - для того щоб максимально визнати анексію Криму як законну передачу влади і майна, а також нашій території".

Для цього, за його словами, окремі представники Держдуми Росії проводять постійні переговори з іноземними депутатами, міністрами, іншими політиками і "проводять так звані екскурсійні поїздки на нашу територію".

Логвінський нагадав про незаконне відвідування Криму делегацією французьких депутатів і вручення їм українською стороною повідомлень про підозру у вчиненні кримінального злочину.

"На сьогоднішній день додатково у нас є інформація про делегації – одна з них була з Сербії, друга – це делегація Німеччини. Щодо них, в тому числі, нами направлено звернення в СБУ про відкриття кримінальних проваджень", - сказав депутат.